Poradna

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Bootloader

Děkuji za radu. Je to sice zajímavý způsob, ale přicházím tím o možnost zpětného debugingu. Jde pomocí programátoru do toho arduina mini (četl jsem že to bootloader nemá) nahrát bin nebo hex soubor bootloaderu a komunikovat s ním přes převodník USB/RS232 TTL komunikovat jako s normálním arduinem? (arduino mini nemá USB). Dále podotýkám, že ten můj převodník není s FT232 ale s nějakým CPxxxx (napamatuji si z hlavy přesně ten název)

Ona právě cena arduina mini se na ebay pohybuje už okolo 50kč což je cena, za kterou se v našich podmínkách nedá pořídit ani samotný procesor

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Re: Bootloader

No, pokud si pod pojmem "zpětný debuging" představuješ připojenou seriovou linku, tak to není žádný problém a lehce asi za 25 korun připojíš k malému atmelu serial-usb převodník. Nicméně osobně doporučuji investovat místo 50Kč raději 70Kč a koupit si na ebay Arduino Nano včetně integrovaného převodníku seriové linky na USB. Používám jich už asi 10 a mohu jenom doporučit. Pokud je koupíš na ebay, tak již budou mít nahraný bootloader, který můžeš používat. Nicméně při ethernet projektech je 30kB (2kB zabere bootloader) hodně málo a zpravidla je pak nutno bootloader smazat a používat externí programátor. Ono to vlastně přináší kromě úspory flash i výhodu daleko rychlejšího nahrání nového programu. Pokud se člověk následně rozhodně jinak, není problém externím programátor nahrát zpět bootloader a zase čip používat jako klasické Arduino. Bootloader je vlastně jenom HEX soubor pro každý typ procesoru, které jsou obsaženy někde ve složkách Arduino IDE. Lze je lehko najít. Jinak řečeno bootloader je vlastně jenom šikovná vychytávka pro upload programů bez programátoru a informací o zapojení pinů :-)

Datum
Vložil
Titulek

problem pri uploadu programu pre IR snimac

dobry den
mam taky problem s programom pre ir snimac
pri uploadu mi vypise tuto chybu:
\libraries\RobotIRremote\src\IRremoteTools.cpp:5:16: error: 'TKD2' was not declared in this scope
int RECV_PIN = TKD2; // the pin the IR receiver is connected to
^
Error compiling.

Datum
Vložil
Titulek

Re: problem pri uploadu programu pre IR snimac

pouzivam arduino uno R3

Datum
Vložil
Titulek

Re: problem pri uploadu programu pre IR snimac

Mam stejny problém uz si prisel na to cim to je???

Datum
Vložil
Titulek

Rada ovládání Ethernet + tlačítka

Dobrý večer, mohu se Vás požádat o radu ohledně Arduina? Pořídil jsem si desku Mega 2560 a Ethernet Shield, mám v plánu s tím ovládat relé přes web ale zároveň bych tam chtěl zakomponovat i tlačítka na lokální spínání poradíte mi jestli je to tak vůbec možné? Děkuji

Datum
Vložil
Titulek

Re: Rada ovládání Ethernet + tlačítka

Ovládat relé pomocí ethernet rozhraní není žádný problém. Současné lze relé ovládat i lokálně a to jak pomocí lokální sítě tak i pomocí připojených tlačítek. Odpověď na Vaši otázku tedy zní: Ano, je to možné a dokonce i poměrně snadné ;-)

Přeji pěkný den

Harmison

Datum
Vložil
Titulek

Re: Rada ovládání Ethernet + tlačítka

Jak už bylo řečeno - ano je to možné a dnes již běžné.
Místo Mega2560 by stačilo Uno - vyjde levněji a pokud bude napevno zadaná IP adresa bez DHCP, tak bude flash bohatě stačit.
Druhý praktický problém vyvstane při použití obyčejných relé, pokud se s nimi bude spínat 230V. Patrně narazíš na rušení, které běžně způsobuje restarty a zamrzání atmela. Pak bude čas vyměnit klasické relé za polovodičové SSR (Solid State Relay).

Datum
Vložil
Titulek

arduino mega2560 nanahrá program

Zdravím kupil som si arduino mega 2560 (som začiatočník) nahral som jeden jednoduchy program (ktory funguje) no další program už nahrať nechce. Vypisuje mi toto:

avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer

čo s tým? Ďakujem

Datum
Vložil
Titulek

komunikacia s PC

zničoho nič mi arduino pri pripojení k PC vypisuje

Board at COM4 is not available

PC ho nevidi iba ako unknown Device

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Vyhledávání

arduino8.cz © 2015 Všechna práva vyhrazena.