Radíme si navzájem

Datum
Vložil
Titulek

nelze nahrát bootloader

Ahoj, řeším problém...

Do arduina NANO chci nahrát nový zavaděč "OPTIBOOT"
Nemám programátor, tak ho chci nahrát přes druhé arduino NANO.
Arduina propojím podle návodu:
MISO -> MISO
MOSI -> MOSI
SCK -> SCK
SS -> RESET

Do složky Dokumenty/Arduino/Hardware/ nahraji OTTIBOOT-MASTER

Spustím Arduino IDE, do programovacího arduina nahraji ArduinoISP, pak zvolím

Nástroje -> Vývojová deska ->OPTIBOOT Arduino duemilanove or Nano w/ATmega328

Nástroje -> Programátor -> Arduino as ISP

a dám "Vypálit zavaděč" .

Hned mi to nahlásí chybu:
java.lang.NullPointerException
at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.burnBootloader(SerialUploader.java:363)
at processing.app.Editor.lambda$handleBurnBootloader$42(Editor.java:2752)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Chyba při vypalování zavaděče.

Nemohu se dopátrat toho, co je špatně, Arduina jinak běhají dobře, pouze WDT nechodí (prý právě kvůli tomu zavaděči).

Díky za jakékoli podněty, přeji pěkný den!
PEPE

Datum
Vložil
Titulek

Zámek

Dobrý den všem. Rád bych Vás požádal o radu ohledně tohohle projektu. Rozhodl jsem se, že si postavím kódový zámek něco podobného jako je tady tenhle akorát s rozdílem, že když zadám kód tak pin 12 zůstane sepnut do doby než zadám opětovně kód na uzamčení. Povedlo se mi již poupravit na 6 místný kód a zrušit to uzamčení ale s tím posledním abych zpět uzamykal kódem se mi moc nedaří. Děkuji za případnou radu. Zde je odkaz odkud jsem čerpal kód. Předem děkujihttps://arduino8.webnode.cz/news/lekce-23-arduino-a-klavesnice-4x3/

Datum
Vložil
Titulek

Zámek

Dobra den všem. Rád bych Vás požádal o radu ohledně tohohle projektu. Rozhodl jsem se, že si postavím kódový zámek něco podobného jako je tady tenhle akorát s rozdílem, že když zadám kód tak pin 12 zůstane sepnut do doby než zadám opětovně kód na uzamčení. Povedlo se mi již poupravit na 6 místný kód a zrušit to uzamčení ale s tím posledním abych zpět uzamykal kódem se mi moc nedaří. Děkuji za případnou radu. Zde je odkaz odkud jsem čerpal kód. Předem děkujihttps://arduino8.webnode.cz/news/lekce-23-arduino-a-klavesnice-4x3/

Datum
Vložil
Titulek

Help me please

Dobrý den, jsem začátečník a chtěl bych poradit ohledně mého DÚ do školy... Potřeboval bych vyřešit program,který po stisknutí jednoho 1tlačítka(připojen na pinu=6) rozsvítí 4 LED diody (zapojené na pinech 0,1,2,3),když ale stisknu tlačítko2 ( připojené na pinu=7) rozbliká jen diody,které jsou zapojené na pinu 0 a 2 a začnou blikat na 10sekund( ledky 1 a 3 budou stále svítit), po doblikání 10s budou zas svítit všechny diody. Pak stisknu tlačítko 1 a všechno se vypne... Prosím o každou radu, předem děkuji :)

Datum
Vložil
Titulek

Grafické prostředí

Právě koukám, co je vše k dispozici a stále objevuji nové a nové možnosti. Při pátrání jsem našel i tento IDE(nebo program?) . Jedná se o miCon-L https://micon-l.de/ jehož grafické prostředí je přesně to, co se mi líbí a je mi přirozené. Jsem naprostý začátečník v programování, a proto se ptám, zda by nešlo nějak tento program upravit, aby běžel i pro Arduino?

Datum
Vložil
Titulek

Re: Grafické prostředí

Radši začni s oficiálním programem na arduino.cc

Datum
Vložil
Titulek

Re: Grafické prostředí

Tohle je fakt moc pěkné. Koukal jsem na různé tutoriály a je to supr věc pro nás lamy v programování. To by bylo pro arduino jak dělané. Hledal jsem snad všude něco takového.
chevy.us@seznam.cz dík za případné Vaše nálezy.

Datum
Vložil
Titulek

problem s ide arduinem

Dobrý den.

Chtěl bych vás poprosit o radu. Mám problém nainstalovat IDE arduina do PC na Win8.1. Původní program sem si nechtíc vymazal a nový nejde rozjet. Pokaždé mi to napíše, že program startuje, okno pak zmizí a nic se neděje. Za každý nápad předem děkuji.

Datum
Vložil
Titulek

DS18B20

Zdravím,
potřeboval bych poradit s DS18B20 senzorem. Zapojil jsem, vše mi fungovalo. Teplota se vypisovala na LCD displej. Poté jsem odpojil prostřední vodič (ten který předává informace) a od té doby ukazuje displej pouze teplotu 0.00. Dřív, když jsem zkoušel odpojit celý DS18B20, tak vždy LCD ukázal ERROR (mám to tak napsané v programu), a teď i když odpojím senzor, tak se stále zobrazuje nula. S programem jsem vůbec nehýbal, tak nevím kde je problém. Když použiju vypisování teploty na Sériový monitor, tak vše normálně funguje.
Můžete mi prosím poradit?

Datum
Vložil
Titulek

Re: DS18B20

Může sem prosím vložit program?

Datum
Vložil
Titulek

Náhodné spínání tří serv

Ahoj,
prosím o radu jak náhodně spínat tři serva. Potřebuji aby měli stejné cykly, ale jejich spouštění bylo náhodné. Jsem začátečník a přesně nevím kde začít.

Děkuji za každou radu.

Datum
Vložil
Titulek

Re: Náhodné spínání tří serv

Ahoj,
Jestli to dobře chápu, tak chceš, aby např jedno servo se otočilo o 50° a pak o 60° a další 2 serva měly taky sve cykly a tyto cykly by se nahodně spínaly?

Datum
Vložil
Titulek

SD karta

Dobrý den,
potřeboval bych poradit od zkušenějších z fóra, jak provést následující. Ukládám při ručním měření na kartu tyto hodnoty: číslo měření, napětí, čas a datum ve formátu csv. Jak provést aby se v případě resetu arduina načetla poslední hodnota čísla měření.
Budu vděčný za každé nakopnutí. Jsem začátečník.

Datum
Vložil
Titulek

Pomoc s potenciometrem

Dobrý den.jsem úplný laik v Elektro a potřeboval bych poradit se zapojením posuvným potenciometrem k arduino Leonardo. konektory potenciometru jsou ocislovane 1,2,2,3.poradí prosím někdo do jakých pinů v arduinu to napájet?

Datum
Vložil
Titulek

Re: Pomoc s potenciometrem

Zdravím,
jestli je to nějaký modul, tak určitě lze na internetu najít nějaké zapojení, ale jestli je to klasický potenciometr, tak buďto zkusit najít zapojení podle typu potenciometru nebo proměřit multimetrem. K arduinu bych to nepájel, ale klasicky připojil nějakými drátky. A web je přesunut na nový. ;-)

Datum
Vložil
Titulek

pomůže někdo?

Je tu někdo, kdo by byl ochoten pomoct při realizaci jednoho projektu s ARDUINO DUE?
Děkuji každému kdo bude chtít pomoct začátečníkovi.

Datum
Vložil
Titulek

Re: pomůže někdo?

O jaký projekt se jedná? ;-)

Datum
Vložil
Titulek

Ethernet shield - Server

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak dostat číslo které zadám do tohoto rámečku vytvořeného v HTML: ( client.println("<input type='number' style='background:yellow;width:30px' name='Hodiny' min='0' max='23'>"); ) do nějaké proměnné abych s tím číslem mohl provádět další operace.Předem děkuji za odpovědi. :-)

Datum
Vložil
Titulek

DigitalWrite, DigitalRad

Zdravím, potřeboval bych jen drobnou radu. Mám-li nastaven nějaký pin v modu "OUTPUT", můžu si pak někde v programu přečíst v jakém je stavu pomocí digitalRead? Jde mi o to, že v programu několikrát měním jeho stav přes různé podmínky, ale pak bych chtěl vlastně zjistit v jakém je právě stavu, jestli H nebo L. Nebo na takto nadefinovaný pin lze jen zapisovat a jeho hodnotu si musím udržovat v nějaké další proměnné? Dík za případnou odpověď.

Datum
Vložil
Titulek

Re: DigitalWrite, DigitalRad

Ahoj. Přesně jak píšeš digitalRead(název nebo číslo pinu);

Datum
Vložil
Titulek

jak rozdělit kód?

Zdravím všechny zdatné ARDUINisty a prosím o radu. Pokud píšu kód delšího prohramu, začíná být vlastní soubor neúměrně dlouhý a stále v něm cosi hledám. Nejde nějak jednoduše rozdělit kód do více souborů? Abych v jednom souboru měl funkce pro komunikaci, v druhém funkce pro zpracování dat a ve třetím hlavní program? Jsem na to zvyklý z jiných IDE a přijde mi to naprosto přirozené. Díky za radu. A ještě drobnost - nemáte vyzkoušené nějaké jiné IDE, kde by fungovalo nějaké doplňování rozepsaných příkazů, "zabalování" funkcí a podobně. Díky David

Datum
Vložil
Titulek

Re: jak rozdělit kód?

tak tohle přesně teď taky hledám. Nevíte někdo???

Datum
Vložil
Titulek

driver?

Koupil jsem si UNO R3 Board Module + Ethernet Shield W5100 Module Integrated Board for Arduino. Nevíte někdo, kde bych k tomu našel driver, abych to mohl připojit k Arduino IDE?

Datum
Vložil
Titulek

Re: driver?

Pro ethernet shield s čipem W5100 si knihovnu nese Arduino IDE přímo v sobě. Stačí naimportovat tyto dvě knihovny:
#include <SPI.h>
#include <Ethernet.h>

Informace jsou např. zde:
https://www.arduino.cc/en/Reference/Ethernet

Datum
Vložil
Titulek

Отдых в Крыму

Отдыхаем с Mybookit.ru не первый год советую всем.

Datum
Vložil
Titulek

Ukládání do souboru

Ahoj všem...
Nikde nemohu najít zda-li je možné vytvořit soubor a zapisovat do něj naměřené hodnoty přímo na disk PC? Řekněme jako protokol ve formátu CSV. Všude nalézám jen zápis na SD či EEPROM. Mám Arduino DUE.

Popř. pokud nemáte jiné řešení?

Dan

Datum
Vložil
Titulek

Re: Ukládání do souboru

Problém bych rozdělil na dvě části. Nejprve je nutné nějakým způsobem data dostat do PC (bluetooth, serial port, USB, LAN, Wi-Fi, NRF24L01...) a následně data na PC zpracovat a uložit do souboru (program, script, web server... ).
Nejjednodušší je připojit arduino k PC, kde je vidět jako sériový port, na který arduino může odesílat data. V PC vytvořím program, který bude číst data z tohoto portu a poté je zapíše do souboru na disk, do databáze na web nebo udělá cokoli dalšího např. přidá k načteným datům informaci o čase nebo pošle e-mail při dosažení nějaké hodnoty atd.

Harmison

Datum
Vložil
Titulek

Re: Ukládání do souboru

Ahoj Moje Arduino ukládá hodnoty na SD do xls. Jednou za hodinu se upne na Flashku kterou mam jako FTP v modemu. V 00.05h přejmenuji soubor na včerejší datum. Tohle dela Arduino samo. Mam pak na Flashce jeden soubor jeden den.

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Ukládání do souboru

Může poprosit o kod. Díky macfi20921@gmail.com

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Re: Ukládání do souboru

Já to dělám takhle:
Serial.begin(57600);
//na tomto ř. se vytvoří znak pro stupeň celsia
lcd.createChar(1, znak);
lcd.begin(20, 4);
// Spustíme RTCC
RTC.begin();
pinMode(chipSelectSD, OUTPUT);
//*****inicializace SD karty******************
if (!SD.begin(chipSelectSD))
{
lcd.clear();
lcd.setCursor(0,0);
lcd.println("inicializace SD se nezdarila!");
delay(10000);
return;
}
lcd.clear();
lcd.setCursor(0,0);
lcd.print("SD karta OK.");
delay(1000);
//a tady si sestavíme jméno nového souboru do outN
DateTime now = RTC.now();
i = (now.year());
x = i;
x = x.substring(3,4);
outN = (x);
i = (now.month());
x = deset(i);
outN = (outN + x);
i = (now.day());
x = deset(i);
outN = (outN + x);
//tady si vytvoříme celé jméno souboru
//i s novým pořadovým číslem do outF
File myFile; //vytvoříme si objekt myFile
for (int i = 1; i < 99; i++) // kolotoč nových čísel(1-99)
{
x = deset(i);
outF = (outN + "_" + x + ".csv");
if (!SD.exists(outF)) //soubor existuje na disku?
{
//lcd.setCursor(0,2); //neexistuje, tedy vytvoříme nový:
//lcd.print("NewFile");
//lcd.setCursor(8,2);
//lcd.print(outF);
myFile = SD.open(outF, FILE_WRITE); //soubor vytvoříme a otevřeme pro zápis
//pokud je soubor otevřen, zapíšeme do něj:
if (myFile)
{ //soubor je otevřen, tedy:
outD = "unixtime,datum,cas,teplota, U1,In,Iv"; //sestavíme hlavicku souboru
myFile.println(outD); // zapíšeme do něj
myFile.close(); // a uzavřeme ho
} // konec vytváření nového souboru
break; //soubor existuje, tedy zpět na smyčku pro nové číslo
}
//lcd.clear();
//lcd.setCursor(0,2);
//lcd.println("soubor existuje");
//lcd.setCursor(1,2);
//lcd.println(outF);
//delay(500);
//lcd.clear();

Záznamy: 61 - 90 ze 324

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Vyhledávání

arduino8.cz © 2015 Všechna práva vyhrazena.